18.04.2024
У межах всеукраїнської реформи шкільного харчування відбудеться презентація нового “Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту”.
Перший збірник страв для шкільних їдалень, що був затверджений у 2022 році, став вихідним квитком у реформу шкільного харчування та початком фундаментальних змін. За цей час команда реформи зрозуміла, що 180 страв — це надто мало для сучасного повноцінного меню школяра. Тож вирішила створити новий збірник рецептур для шкільних їдалень.
Відтак, під час заходу буде презентовано Збірник, до якого увійшло понад 600 нових страв, рекомендованих та затверджених для створення шкільного меню. Всі страви розроблені шеф-кухарем Євген Клопотенко та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.
Оновлений збірник включає: традиційні української страви, популярні страви світової кухні та 80 безглютенових та безлактозних позицій. Крім цього, команда вдосконалила рецепти з попереднього збірника, які викликали найбільше запитань.
Під час презентації ви дізнаєтеся про:
Учасники презентації:
Для відвідування презентації необхідна попередня акредитація за електронною адресою pr@klopotenko.com
Збірник створено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
Збірник видано у рамках українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я», який впроваджує GFA Consulting Group за фінансової підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).