Презентація Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти

news_item image

18.04.2024

У межах всеукраїнської реформи шкільного харчування відбудеться презентація нового “Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту”.

  • Дата проведення: 18 квітня 2024 року
  • Час: 10:30 – 14:00
  • Місце проведення: Середня загальноосвітня школа №281 (Київ, бульвар Кольцова, 7-Б)

Перший збірник страв для шкільних їдалень, що був затверджений у 2022 році, став вихідним квитком у реформу шкільного харчування та початком фундаментальних змін. За цей час команда реформи зрозуміла, що 180 страв — це надто мало для сучасного повноцінного меню школяра. Тож вирішила створити новий збірник рецептур для шкільних їдалень.

Відтак, під час заходу буде презентовано Збірник, до якого увійшло понад 600 нових страв, рекомендованих та затверджених для створення шкільного меню. Всі страви розроблені шеф-кухарем Євген Клопотенко та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.

Оновлений збірник включає: традиційні української страви, популярні страви світової кухні та 80 безглютенових та безлактозних позицій. Крім цього, команда вдосконалила рецепти з попереднього збірника, які викликали найбільше запитань.

Під час презентації ви дізнаєтеся про:

  • Особливості та переваги нового збірника
  • Харчування дітей з особливими харчовими потребами та їх врахування у рецептурах
  • Впровадження реформи на місцях, перепідготовку та підвищення кваліфікації кухарів
  • Модернізацію харчоблоків як стратегічної цілі реформи
  • Перебіг реформи шкільного харчування

Учасники презентації:

  • Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий
  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко
  • Посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікс Бауманн
  • Голова “Національної асоціації громадського харчування” та керівник проєктного офісу реформи шкільного харчування Орест Степаняк
  • Шеф-кухар, ідеолог проєкту зі зміни культури харчування “Cult Food” Євген Клопотенко
  • Керівниця офісу впровадження українсько-швейцарського проекту “Діємо для здоров’я” в Україні Галина Майструк

Для відвідування презентації необхідна попередня акредитація за електронною адресою pr@klopotenko.com

Збірник створено на підтримку  Стратегії реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Збірник видано у рамках українсько-швейцарського проєкту  «Діємо для здоров’я», який впроваджує GFA Consulting Group за фінансової підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).