Завершилась Академія ефективного управління закладом загальної середньої освіти

news_item image

15.12.2022

10 грудня завершився онлайн-курс для тренерів «Академія ефективного управління закладом загальної середньої освіти». Попри складнощі з доступом до Інтернету і зв’язком через масовані атаки на Україну, курс пройшли понад 300 учасників і учасниць. Успішно закінчили курс і отримали відповідні сертифікати 185 учасників. 

Курс був покликаний допомогти тренерам новопризначених керівників ЗЗСО ознайомитися із засадами типової програми підвищення кваліфікації новопризначених керівників, вдосконалити навички опрацювання робочих навчальних програм підвищення кваліфікації керівників ЗЗСО, розвинути компетентності, необхідні для підготовки ефективного освітнього лідера, готового до роботи в час кризових змін.

Курс пройшли тренери регіональних закладів післядипломної педагогічної освіти та центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які працюють з новопризначеними керівниками закладів загальної середньої освіти. 

Під час курсу учасники й учасниці докладно розглянули такі теми: 

  • нові ролі директорів шкіл у контексті впровадження концепції «Нова українська школа» на період до 2029 року;
  • створення якісної освітньої та управлінської системи ЗЗСО;
  • основи концепції ЗЗСО щодо забезпечення комфортного і безпечного освітнього середовища.

18 українських та фінських експертів  взяли участь у створенні програми та проведенні курсу. Одним із тренерів курсу був Арі Покка, експерт проєкту «Навчаємось разом», педагогічний дизайнер освітніх програм закладів освіти, президент Фінської асоціації директорів шкіл та Міжнародної конфедерації директорів шкіл.

Ось що пишуть про онлайн-курс «Академія ефективного управління закладом загальної середньої освіти» його учасники й учасниці. 

«Програма курсу передбачає низку важливих питань в організації роботи керівника ЗЗСО. Цінним є включення практичних кейсів, презентація кращих практик управління закладами»

«Детальний і доступний виклад матеріалу модуля. Щиро вдячна тренерам за корисну інформацію, особливо Арі Покка. А також дуже добре те, що можна переглянути лекції та презентації в записі. Дякую за змістовний, практичний і актуальний матеріал, фахових лекторів»