Допомога дітям в часи війни: презентовано буклет з управління переживаннями

news_item image

30.05.2022

25 травня під час вебінару було презентовано буклет «Екіпаж Кіп дає раду своїм переживанням». Переклад буклета українською мовою став можливий завдяки підтримці програми «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» та проєкту «Навчаємось разом». 

Через війну в Україні діти проходять через сильний стрес, тривогу і травматичні переживання. Буклет покликаний допомогти педагогам, батькам, опікунам, терапевтам підтримати дітей у висловлюванні своїх почуттів і не додавати їм занепокоєння. Він також допоможе відновити у дітей відчуття стабільності в часи тривожності й невизначеності.

Буклет «Екіпаж Кіп дає раду своїм переживанням» розраховано на дітей 4-9 років. Вони можуть працювати самостійно або разом із дорослим. Оповідання та вправи дають можливість дітям задуматися над власними почуттями, висловити їх. Водночас дорослий підтримає дитину в часи травматичних переживань та стресу і може допомогти розпізнати почуття, викликані переживаннями або переляком.

Під час онлайн-презентації педагоги, батьки, представники громадських організацій докладно дізнались про інструменти буклета і теоретичну базу, на якій вони засновані, почули поради від його розробників, дізнались про практичний досвід його використання.

Розробники буклета – фахівці з психології розвитку, педагогіки та травматології освітньої компанії FunAcademy та неурядової організації Protect Children з Фінляндії. Переклад буклета українською мовою став можливий завдяки підтримці програми ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» та проєкту фінської підтримки реформи української школи «Навчаємось разом». 

Крім української, буклет доступний ще 14-ма мовами, зокрема польською, англійською, німецькою. Це допоможе дітям, що продовжують навчання в інших країнах, використовувати його і відчувати себе комфортніше у новій групі чи класі. 

Завантажити буклет українською мовою можна ось тут.

Фото: FunAcademy