Премія Global Teacher Prize Ukraine відзначила героїв освітнього фронту. З-поміж них – наш експерт Юрій Гайдученко

news_item image

04.10.2022

Цьогоріч національна премія Global Teacher Prize Ukraine 2022 відзначила героїв освітнього фронту – педагогів, чиї історії уособлюють українське вчительство воєнного часу. З поміж таких педагогів – експерт 3 кластеру проєкту «Навчаємось разом» Юрій Гайдученко.

З 2017 року Global Teacher Prize Ukraine визначає найкращих вчителів країни. Цьогоріч замість оголошення фіналістів та переможців громадська спілка «Освіторія», що організовує премію, відзначає незламних освітян, які продовжують навчання у складних умовах і залишаються новаторами попри війну. А також – захищають і рятують українських дітей від обстрілів та ракетних ударів. 

Зокрема, під час цьогорічної церемонії прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив учителів-волонтерів і особисто нагородив двох з таких педагогів — викладача української мови та літератури, експерта нашого проєкту Юрія Гайдученка та вчительку інформатики Людмилу Булигіну.

Разом вони створили проєкт «Вчитель іде в ЗСУ», що покликаний допомагати колегам, які з освітнього фронту пішли на військовий. Юрій та Людмила ініціювали спільноту, яка зараз об’єднує сотні освітян задля допомоги своїм колегам-педагогам на фронті.

Вітаємо Юрія з відзнакою і дякуємо за внесок у перемогу України!

Джерело та фото: Освіторія