Онлайн-марафон про універсальні освітні матеріали для дистанційного та змішаного навчання дітей з ООП добіг кінця

news_item image

09.12.2022

2 грудня відбувся останній вебінар онлайн-марафону «Універсальні освітні матеріали для дистанційного та змішаного навчання дітей з особливими освітніми потребами», який тривав з 26 жовтня.  Програма марафону реалізована проєктом «Навчаємось разом» спільно з Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Проведений онлайн-марафон допоможе адаптувати та модифікувати зміст навчальних предметів (інтегрованих курсів), підручників і навчальних матеріалів, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами (ООП), а також забезпечити якісну освіту для усіх дітей, зокрема і дітей з ООП.

У марафоні взяли участь понад 3000 учасників та учасниць, з-поміж яких – педагогічні працівники, що працюють з дітьми з ООП, зокрема в умовах інклюзивного навчання, фахівці (консультанти) інклюзивно-ресурсних центрів, консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, а також автори, редактори, видавці-дизайнери освітніх матеріалів.

Учасники та учасниці, що успішно завершили онлайн-марафон, отримали відповідні сертифікати

Також під час марафону експерти ознайомили учасників  і учасниць із досвідом фінських шкіл щодо адаптації та модифікації навчальних предметів (інтегрованих курсів), навчальних матеріалів, підручників, зокрема і для учнів з ООП.

На YouTube-каналі проєкту «Навчаємось разом» за покликанням можна переглянути записи вебінарів онлайн-марафону. Із детальною програмою онлайн-марафону ознайомлюйтесь ось тут

Ось що говорять про наш онлайн-марафон його учасники та учасниці. 

«У цей важкий час для всієї країни ви провели чудову та продуктивну роботу. Дякую вашій команді за це!»

«Змістовно, чітко і зрозуміло. Впевнена, що весь курс марафону варто переглянути кожному, хто працює з дітьми з ООП, зокрема батькам самих дітей. Це важливо! Адже, головне – взаємодія між усіма членами команди супроводу таких дітей!»

«Щиро  вдячна  за  таку  насичену  та  цікаву  програму  марафону. Отримала  багато  знань  та  ресурсу  для  роботи»

«Практика й досвід колег – один із найцінніших чинників не тільки у педагогіці, а й інших галузях. Даний курс має саме таке спрямування – практичне. Це викликає інтерес у слухачів. Для вчителя важливо досягти мети уроку. Як слухачка, я теж досягла мети! Дякую за це спікерам!»

«Вдячна за можливість долучатися до проходження курсу в зручному форматі. Дізналася багато цікавого для себе. Дякую розробникам, модераторам, спікерам та всім іншим, хто долучився до реалізації цього проєкту. З нетерпінням чекаю наступного курсу про ефективне навчання дітей з ООП»