«Навчаємось разом» та «Go Global» підготували 60 вчителів-менторів для учнівських команд «БомбеЗНО кемп 2022»

news_item image

25.11.2022

Проєкт «Навчаємось разом» спільно з освітньою фундацією «Go Global» провели тренінг для вчителів, які будуть менторами учнівських команд під час програми «БомбеЗНО кемп 2022».


Офлайн-тренінг для вчителів-менторів відбувся 18-20 листопада. Під час навчання педагоги освоїли ефективне наставництво, ознайомилися з методами гейміфікації навчання й іншими новітніми освітніми методиками.

Загалом у проєкті беруть участь 60 педагогів. Менторами дитячих команд будуть учителі української мови як із Закарпатської та Чернівецької областей, так і викладачі-експерти української мови з усієї України. 

«Я переконаний, що зараз, як ніколи, учні й учениці потребують не просто навчання, а об’єднання довкола ціннісних і сутнісних понять. Таким потенціалом і володіє мова. Упевнений, що позашкільна програма, яку ми пропонуємо і в проведенні якої проєкт “Навчаємось разом” має значний досвід, стане приводом для єднання», – наголошує радник з питань мови проєкту «Навчаємось разом» Ігор Хворостяний. 

Тритижнева пізнавально-розважальна позашкільна програма для дітей «БомбеЗНО кемп 2022» стартує наприкінці листопада. Завдяки їй понад 600 учнів й учениць із Закарпатської та Чернівецької областей поринуть у простір сучасної української мови та розвиватимуть українськомовний сектор в інтернеті.

Програма передбачає роботу в змішаних командах – школярі із Закарпатської області працюватимуть разом зі школярами з Чернівецької області. В ігровій формі діти вдосконалюватимуть свої знання української мови, слухатимуть мотиваційних спікерів та спільно з менторами працюватимуть над творчими завданнями.

Мета програми – мотивувати дітей, які навчаються в закладах освіти з викладанням предметів угорською чи румунською мовами, до глибшого вивчення української мови.

Проєкт «Навчаємось разом» організував програму «БомбеЗНО кемп 2022» спільно з освітньою фундацією «Go Global», яка 7 років пілотує, впроваджує та масштабує проєкти в освітній сфері. За цей час GoGlobal провів навчання для понад 160 000 дітей у своїх освітніх програмах GoCamp.