Цикл вебінарів для підтримки вчителів ЗЗСО в рамках впровадження пілоту НУШ у 6 класах: Громадянська та історична освітня галузь

news_item image

16.12.2022

В рамках підтримки професійного розвитку вчителів та активізації комунікації між закладами загальної середньої освіти, учасниками інноваційного освітнього проєкту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», та видавництвами й авторськими колективами 28 листопада 2022 року відбувся п’ятий вебінар для представлення навчальних матеріалів, розроблених для забезпечення навчання предметів: Історія України. Всесвітня історія (І), Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти (ІІ), Досліджуємо історію і суспільство (ІІІ), а також підтримки впровадження пілоту НУШ у 6 класах.

Модератором цього вебінару від Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» була Олена Гурська. Підтримку заходу від команди підтримки реформ МОН здійснювала Олена Кузьмінська, експертка з професійного розвитку вчителів НУШ.

Представники шести видавництв (Астон, Генеза, Оріон, Освіта, Ранок, Світич) та представники семи авторських колективів демонстрували особливості побудови власних навчальних матеріалів, ділились методичними родзинками їх застосування, ініціювали дискусії щодо особливостей пілотування у 6 класах НУШ, а також пропонували контакти для подальшої співпраці.

Повний запис вебінару можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=NQoKuZGFlbY&list=PLzvdBWCJ7iGzyp5Sq2lEH2fxi1e6kKI_o&index=5  

Деякі учасники запропонували власні відеозаписи, а також додаткові матеріали. Розглянемо їх.

І. Історія України. Всесвітня історія

Автори Видавництво Спікер/спікери Корисні покликання
1 Бандровський О. Г., Власов В. С., Данилевська О. М. Генеза Олександр Бандровський Переглянути
2 Хлібовська Г. М., Крижановська М. Є., Наумчук О. В. Астон Ганна Хлібовська Переглянути  *

ІІ. Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти

Автори Видавництво Спікер/спікери Корисні покликання
1 Кафтан М. В. та ін. Світич Ірина Костюк  
2 Власова Н. С. та ін. Оріон Ірина Красуцька Переглянути

ІІІ. Досліджуємо історію і суспільство

Автори Видавництво Спікер/спікери Корисні покликання
1 Васильків І. Д. та ін. Астон Ірина Васильків Переглянути *
2 Гісем О. В. та ін. Ранок Олександр Гісем Переглянути
3 Пометун О. І., Дудар О. В. Освіта Олена Пометун Переглянути

*Додаткові коментарі та матеріали видавництв:

Астон