Літню школу інформатики відкрили на Закарпатті

news_item image

02.08.2022

1 серпня 2022 року в Ужгороді запрацювала Літня школа інформатики – спільний пілотний проєкт ОВА, Ужгородського національного університету та Закарпатського ІТ-кластера.

Протягом тижня 200 дітей з усієї області матимуть можливість ознайомитися з реальною роботою напряму інформаційних технологій, побувати в хабах, пройти курс базового навчання з програмування, попрацювати на передовому комп’ютерному обладнанні, опанувати термінологію англійською з кращими філологами краю, відпочити, знайти нових друзів і отримати незабутні враження.

«Залучення дітей до сучасної освіти, що відповідає вимогам сьогодення, є одним із головних пріоритетів і завдань нашої команди. Ми рухаємося вперед і робимо безпрецедентний крок у зміні підходів до сучасної освіти в регіоні», – зауважив очільник ОВА Віктор Микита.

Також уперше в Закарпатській області було проведено літню математичну школу для учнів, які у 2021/22 навчальному році закінчили 6-10 класи.

257 учнів закладів загальної середньої освіти області, зокрема й діти із числа внутрішньо переміщених осіб, 20-25 липня мали можливість поглибити знання з математики. Навчання вдалося поєднати зі змістовним дозвіллям.

З учасниками працювали знані в Україні та області науковці, професори та вчителі-практики. Згідно з результатами опитування учнів, 75,2% учасників планують взяти участь у літній математичній школі наступного року. 33,8% респондентів оцінили школу в 10 балів із 10.

Для більшості учасників навчання в літній математичній школі стало першим досвідом організації освітнього процесу, під час якого органічно поєднуються нетрадиційні форми навчання математики в першій половині дня, а активний відпочинок і спілкування з друзями – у другій.

Учасники високо оцінили використання математичних ігор і ребусів у поєднанні з лекціями.

Крім того, школярі висловили вдячність педагогам, які запропонували цікаву та змістовну програму. У вільний час діти відвідували екскурсії, майстер-класи з хореографії та режисури, спортивні змагання, вікторини та конкурси.

За участь у літній математичній школі кожен слухач отримав сертифікат.

Нагадаємо, створено сайт для популяризації української науки.

Джерело: Міністерство освіти і науки України