Міністри освіти україни і литви створять робочу групу для координації освітніх питань

news_item image

16.06.2022

Сьогодні, 16 червня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч із Міністром освіти, науки і спорту Литовської Республіки пані Юргітою Шюгждінієне. Сторони обговорили проведення НМТ і процес організації навчання українських дітей, які тимчасово перебувають у Литві у зв’язку з військовою агресією рф проти України.

Міністри України і Литви домовилися про подальшу співпрацю, створення спільної робочої групи для координації актуальних освітніх питань.

Юргіта Шюгждінієне запевнила, що Міністерство освіти, науки і спорту Литви й надалі сприятиме створенню умов для навчання українських дітей.

Пані Міністр також повідомила, що у литовських школах запроваджено викладання 5 уроків української мови на тиждень.

Під час зустрічі Сергій Шкарлет висловив вдячність пані Шюгждінієне та Литовській Республіці за всебічну підтримку громадян України. Адже за час повномасштабного вторгнення рф на територію України Литва прихистила більш ніж 20 тис. українців. Понад 10 тис. дітей відвідують місцеві дитячі садки та школи. Із 2 тис. наших учителів, які теж були змушені тікати від війни, 500 уже працевлаштовані у литовські школи та мають можливість паралельно викладати в рідних українських школах.

Також громадянам України надають психологічну підтримку, є доступною неформальна освіта, літні табори приймають українських дітей.

Нагадаємо, заступниця Міністра обговорила з віцепрезидентом The LEGO Foundation подальшу співпрацю.