МОН рекомендує змішану форму навчання в школах

news_item image

22.07.2022

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет прокоментував питання початку 2022/23 навчального року.

«Форма організації освітнього процесу залежатиме від безпекової ситуації в регіоні. У громадах, що не демонструватимуть достатній рівень безпеки, освітній процес не розпочнеться в офлайн-форматі. Під час сигналу повітряної тривоги діти мають переходити до сховищ, це теж є певною умовою початку освітнього процесу. Розклад занять і тривалість визначає заклад, форма організації освітнього процесу буде визначатися в кожній громаді окремо», – роз’яснив С. Шкарлет, додавши, що Міністерство рекомендує за можливості запровадити змішану форму навчання в школах.

За його словами, рішення прийматимуть спільно з батьками. Навіть у разі наявності в школі обладнаного сховища, батьки можуть відмовитися від очного навчання дитини та продовжити освітній процес дистанційно. Таке рішення батьки можуть приймати не колективно, а особисто, жодна дитина не буде відрахована та відсторонена від навчання. Для тих, хто обере онлайн-навчання, будуть організовані окремі спеціалізовані класи.

Навчання у ЗВО розпочнеться в різні дати, а для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти.

Діти загиблих захисників і захисниць України в негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення. Студентів, які є внутрішньо переміщеними особами, будуть переводити на бюджет (у разі наявності вільних місць).

Джерело: LexInform