Навчальні години з мови і літератури можна перерозподіляти для навчання мовою корінного народу

news_item image

02.09.2022

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Державного стандарту базової середньої освіти» від 30 серпня 2022 р. № 972.

Як прокоментували у Міністерстві освіти і науки, змінами до Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898, передбачено можливість перерозподілу годин мовно-літературної галузі для учнів з навчанням мовою корінного народу або національної меншини. Це дасть можливість закладу освіти самостійно визначати кількість годин для вивчення державної мови, розвитку мовної самобутності, перерозподіливши години між освітніми галузями.

Передбачена також можливість забезпечити більшу кількість корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних занять учням, що навчаються мовою корінного народу або національної меншини у спеціальних закладах загальної середньої освіти, шляхом перерозподілу педагогічного навантаження. Це надасть змогу спеціальним закладам освіти враховувати особливі освітні потреби, забезпечуючи відповідні послуги для дітей з особливими освітніми потребами.

Джерело: Lexinform