Оцінювання обов’язкових результатів навчання за новим Державним стандартом базової середньої освіти

news_item image

12.06.2023

Ціннісні орієнтири НУШ, новий Державний стандарт базової середньої освіти передбачають цілком нові підходи не лише до організації освітнього процесу, але й до оцінювання результатів навчання учнів.

Які види оцінювання результатів навчання учнів є в базовій середній освіті? У чому відмінність понять «оцінка» й «оцінювання»? Що підлягає оцінюванню та як часто потрібно його здійснювати? У чому цінність формувального оцінювання?

Про це і не тільки 23 травня 2023 року розповідала Ірина Клименко, проєктна менеджерка з оцінювання НУШ Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України в межах проєкту АРУ, під час інформаційної сесії. Зокрема фахівчиня презентувала проєкт загальних критеріїв оцінювання результатів навчання учнів 5-9 класів та  пояснила, що лягло в основу галузевих критеріїв оцінювання.

Цей ефір продовжив низку онлайнових  інформаційних сесій для учасників інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».від Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України в межах проєкту АРУ.