Оновлення матеріалів Курсу «НУШ: базова середня освіта»

news_item image

14.10.2022

На Курсі «НУШ: базова середня освіта» учасники розпочали знайомство з Модулем 4 – Оцінювання. 

Експерткою та розробницею модулю є Інна Большакова. 

З 10-го жовтня на сайті відкриті три нові теми: 

  • Оцінювання в НУШ

Розглянуто способи отримання даних для здійснення оцінювання, види оцінювання, їх зміст, а також спільні та відмінні їх риси. Особливу увагу приділено доведенню тези, що в НУШ оцінюються не тільки академічні досягнення учнів з окремих навчальних предметів, а й наскрізні вміння та особистісний розвиток дітей. У конспекті до теми експертка надає для вчителів корисні практичні рекомендації. 

  • Формувальне і підсумкове оцінювання

Розглянуто особливості формувального й підсумкового оцінювання та визначено, чому обидва важливі для розвитку учнів. Визначено, що в нинішній системі освіти цілі  формувального  й підсумкового оцінювання не завжди доповнюють одна одну і висвітлено особливості застосування кожного з них. А також визначено ризики застосування певних видів оцінювання.

  • Інструменти формувального оцінювання

Описано роль формувального оцінювання як невід’ємної частини ефективного навчання. Надано відповідь на питання: Чи враховувати дані формувального оцінювання при виставленні підсумкової оцінки? Чи варто записувати дані формувального оцінювання?

Важливим доповненням теми є докладні практичні рекомендації з прикладами застосування різних стратегій для проведення формувального оцінювання. 

Нові матеріали курсу з’являються на платформі щопонеділка. 

Включно до 24 жовтня.

Дізнатися більше та долучитися до навчання можна за посиланням