Особливості профорієнтаційної роботи в закладах освіти в сучасних умовах

news_item image

12.05.2023

9 травня 2023 року з ініціативи Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України в межах проєкту АРУ була проведена чергова інформаційна сесія з учасниками інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», що триває з 2021 року (наказ МОН України від 02.04.2021 №406).

Цього разу зустріч була присвячена питання організації профорієнтаційної роботи в закладах освіти в сучасних умовах. Модератором заходу була Алевтина Седоченко, експертка з професійної орієнтації програми EU4SKILLS. Оскільки впродовж 2021-2026 років експерти Фонду міжнародної солідарності в межах Програми ЄС EU4Skills впроваджують та впроваджуватимуть експеримент всеукраїнського рівня “Професійна орієнтація у Новій українській школі”, учасники зустрічі мали можливість розглянути фахові рекомендації та приклади успішних практик реалізації професійної орієнтації в Новій українській школі. Зокрема, пані Алевтина наголосила, що профорієнтаційна робота вимагає системного підходу задля розвитку держави, що особливо актуально для України.

Особливу увагу було приділено розгляду прикладів реалізації професійної орієнтації в підручниках та навчальних посібниках. Більше прикладів та додаткових ресурсів подано на сайті проєкту