Реєстрація на сертифікацію вчителів-2022 пройде у два етапи

news_item image

22.07.2022

Міністерство освіти і науки повідомило, що з 1 до 15 серпня буде відкрита реєстрація для проходження сертифікації педагогічних працівників у 2022 р., що відбуватиметься у два етапи:

1) основний (1- 8 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;

2) додатковий (9 – 15 серпня) – у межах загальної граничної кількості (2500 учителів).

Реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації у 2022 р. буде достроково припинено, якщо бланки реєстраційних карток-заяв сформують 2500 осіб.

Незалежне тестування вчителів початкової школи відбудеться 10 вересня.

Тест міститиме 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин, а результати тестування визначатимуть на підставі набраної учасником сертифікації кількості балів за виконання всіх тестових завдань.

Місце, дату та час проведення незалежного тестування буде зазначено в листах-викликах, які не пізніше 2 вересня 2022 р. буде розміщено в кабінетах учасників сертифікації.

Результати незалежного тестування та інформацію про допущення/недопущення учасників сертифікації до участі в наступному етапі сертифікації має бути розміщено в кабінетах учасників сертифікації не пізніше 28 вересня 2022 р.

Якщо в учасника сертифікації виникнуть сумніви щодо правильності встановлення йому результату незалежного тестування, він може не пізніше ніж протягом трьох календарних днів після оголошення результатів незалежного тестування (з урахуванням дня офіційного оголошення) подати до апеляційної комісії апеляційну заяву щодо результатів незалежного тестування.

Джерело: LexInform