У Литві для наших дітей викладають українську 5 разів на тиждень

news_item image

17.06.2022

Українським дітям у Литві, яких прихистили через повномасштабну війну росії проти України, викладають українську мову 5 разів на тиждень.

Про це повідомила міністерка освіти, науки і спорту Литовської Республіки Юргіта Шюгждінієне під час зустрічі з українським міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом, передає МОН.

У повідомлені зазначено, що з часу повномасштабного вторгнення армії росії в Україну Литва прихистила понад 20 тисяч українців. Понад 10 тис. дітей відвідують місцеві дитячі садки та школи. Водночас 500 із 2 тисяч українських учителів уже працевлаштовані в литовські школи та мають можливість паралельно викладати в рідних українських школах.

Також українцям надають психологічну підтримку, доступна неформальна освіта, а літні табори приймають українських дітей.

Міністри України й Литви домовилися про подальшу співпрацю, створення спільної робочої групи для координації актуальних освітніх питань.

Юргіта Шюгждінієне запевнила, що її міністерство й надалі сприятиме створенню умов для навчання українських дітей.

Нагадаємо, з 20 червня у Львові розпочне роботу Мистецький клуб для дітей від ГО “Смарт освіта” та Школи мистецтв вільних та небайдужих.

Мистецький клуб також діє в Кракові. Також діти можуть відвідувати мистецькі заняття в Івано-Франківську, що відбуваються в межах проєкту ФранКоло.

Окрім того, ГО “Смарт освіта” запрошує учнівство 5–11 класів на літні онлайн-заняття, а також очні заняття в Києві.

До того ж діти можуть долучатися до пізнавальних онлайн-зустрічей з українськими та іноземними вчителями. Якщо ви бажаєте, щоби ваша дитина брала участь у таких зустрічах, долучайтеся до телеграм-каналу. В ньому регулярно з’являються анонси нових зустрічей. Зустрічі безплатні.

Іноді ці зустрічі ведуть не вчителі, а запрошені гості. Найближча така зустріч — магічне онлайн-шоу з канадським фокусником Крісом Пілсвортом, що відбудеться 18 червня о 17:00.