Відбувся другий навчальний курс для викладачів курсів підвищення кваліфікації закладів післядипломної педагогічної освіти

news_item image

16.06.2022

16 червня 2022 року завершився другий навчальний курс для викладачів курсів підвищення кваліфікації закладів післядипломної педагогічної освіти, які в межах професійної діяльності будуть висвітлювати тему «Надання психологічної допомоги дітям, які зазнали психотравмуючих дій». Курс створено МОН спільно з Lumos Foundation (Великобританія).

Викладачем стала Любов Лоріашвілі, національний тренер України, сертифікований тренер ГО «Міжнародний центр розвитку та лідерства».

Викладання базується на розумінні, що не тільки діти потребують психологічної підтримки. Такої підтримки потребує кожен вчитель, який працює в закладі освіти. Викладачеві необхідно володіти необхідними знаннями про поведінкові моделі, стрес, реакції на стрес у дитини, а також інструментами та практиками первинної підтримки дітей.

Нагадаємо, у співпраці з Lumas foundation було проведено навчання для представників закладів післядипломної педагогічної освіти України на тему «Інклюзивна освіта».