«Як говорити з дитиною про війну?» – 7 порад від психологів у межах проєкту «підтримай дитину»

news_item image

25.05.2022

За пітримки МОН педагоги та дитячі психологи створили телеграм-канал «Підтримай дитину», в якому розміщують матеріали для дітей та поради для батьків. До проєкту долучилася креативна освітня онлайн-платформа Creative Practice, яка створила анімаційний ролик «Як говорити з дитиною про війну» – 7 порад від психологів.

Ролик зроблений у зручному форматі та не вимагає тривалого часу для перегляду, проте містить прості та дієві поради, як говорити з дітьми про війну, як відповідати на їхні складні питання, як разом із дитиною реагувати на тривоги тощо. Озвучив анімаційний ролик Кирило Нікітенко, професійний диктор, актор театру, кіно та актор дублювання.

Більше відповідей та порад можна знайти на телеграм-каналі «Підтримай дитину». Усі матеріали (ігри, вправи, завдання, аудіоказки, словесні ігри, завдання для артикуляційної гімнастики тощо) розміщують щоденно, вони є безкоштовними і не вимагають підписки.

Публікації доступні при наявності мобільного телефону та навіть нестабільного інтернету. Частина матеріалів розроблена чи адаптована для дітей з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, дитячі казки та патріотичні вірші для телеграм-каналу «Підтримай дитину» записали українські військові за підтримки МОН, Міноборони та Генерального штабу ЗСУ.