Залишаємося з Україною: школярам за кордоном пропонують безплатне вивчення української мови, літератури та історії

news_item image

04.08.2022

ГО “Смарт освіта” з 1 вересня організовує навчання з українськими вчителями онлайн увечері та у вихідні для опанування українознавчого компонента школярами.

Зареєструватися на навчання можна за цим посиланням. Після цього з вами зв’яжуться.

“Ми маємо зробити все можливе, щоби діти, які 1 вересня залишатимуться за кордоном, не втратили зв’язок з Україною та її системою освіти. Зрештою, щоби вони залишалися з Україною, навіть перебуваючи за сотні кілометрів від Батьківщини”, – пояснюють у ГО “Смарт освіта”.

Проєкт передбачає два формати навчання:

  • “живі” уроки онлайн у вечірній час після навчання в іноземній школі;
  • “живі” уроки онлайн у суботу.

У проміжку між заняттями вчителі можуть надсилати невеликі домашні завдання для самостійного опрацювання матеріалу учнями.

“Ми маємо зробити все можливе для того, щоб українські діти вивчали рідну мову, читали українську літературу та досліджували історію свого народу. 

Ми віримо в ЗСУ і мріємо про повернення за шкільні парти 1 вересня всіх наших дітей. У разі швидкої перемоги ця програма буде переформатована в підтримувальні зустрічі для тих дітей, які потребують додаткових занять з української мови, літератури та історії”, – зазначають в організації.

Нагадаємо, ГО “Смарт освіта” також проводить регулярні онлайн-зустрічі для дітей з українськими та іноземними вчителями й не тільки (наприклад, зустріч із канадським астронавтом, інженером, співаком, письменником і пілотом Крісом Остіном Хедфілдом). Розклад зустрічей можна подивитись у цьому телеграм-каналі.

Джерело: ГО “Смарт освіта”