Розпочинається онлайн-марафон «Універсальні освітні матеріали для дистанційного та змішаного навчання дітей з особливими освітніми потребами»

news_item image

25.10.2022

26 жовтня стартує онлайн-марафон «Універсальні освітні матеріали для дистанційного та змішаного навчання дітей з особливими освітніми потребами». Марафон проводять проєкт «Навчаємось разом» спільно з Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

Онлайн-марафон покликаний сприяти адаптації та модифікації змісту навчальних предметів (інтегрованих курсів), підручників і навчальних матеріалів, зокрема для дітей з особливими освітніми потребами (ООП), а також забезпеченню якісної освіти для усіх дітей, зокрема і дітей з ООП.

Також під час марафону експерти ознайомлять учасників з досвідом фінських шкіл щодо адаптації та модифікації навчальних предметів (інтегрованих курсів), навчальних матеріалів, підручників, зокрема і для учнів з ООП.

«Сучасні підручники мають стосуватися життя дитини і розвивати важливі пізнавальні навички. Навчальні матеріали – це лише один із компонентів освітнього процесу. Під час нашого марафону ми пропонуємо переосмислити роль сучасного підручника у процесі формування навичок ХХІ століття. Ми підготували багато практичних кейсів та неймовірну команду експертів, яка допоможе кожному учаснику марафону рухатися вперед до сучасних стандартів підручникотворення», – зазначає Яркко Лампіселька, керівник проєкту «Навчаємось разом».

Початок марафону – 26 жовтня о 15:00. Із докладною програмою ознайомлюйтесь ось тут

Трансляція відбуватиметься на YouTube-каналі проєкту «Навчаємось разом» за покликанням. Участь у марафоні безкоштовна, але за умови обов’язкової реєстрації за покликанням.

Запрошуємо приєднатися до онлайн-марафону:

  • педагогічних працівників, які працюють з дітьми з ООП, зокрема в умовах інклюзивного навчання;
  • фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів;
  • консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників;
  • авторів, редакторів, видавців-дизайнерів освітніх матеріалів.

Навчальний марафон передбачає серію вебінарів з виступами-презентаціями, що міститимуть низку практичних кейсів з подальшим обговоренням. Тривалість програми – 30 годин (1 кредит ЄКТС).

З поміж цілей марафону – розроблення та впровадження навчального курсу на 30 годин (один кредит ЄКТС) для педагогів, які працюють із дітьми з ООП, фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів, консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, авторів, редакторів, видавців-дизайнерів навчальних матеріалів.

Після завершення курсу учасники зможуть отримати сертифікати за підсумками фінального тестування, що підтверджують їхній професійний розвиток.

Курс буде розроблено відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. No 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» з урахуванням вимог Державного стандарту базової середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 30 вересня 2020 р. No 898.