У НУШ хабі оприлюднено записи вебінарів програми для розбудови потенціалу ЗВО/ЗФПО

news_item image

22.06.2023

Відтепер у НУШ хабі можна переглянути записи вебінарів навчальної програми для розбудови потенціалу ЗВО/ЗФПО. Її було розроблено і проведено для навчання тренерів для тренерів у ЗВО/ЗФПО, які здійснюють підготовку вчителів.

Вебінари програми допоможуть використовувати фінський підхід у розробленні освітніх програм та передові практики підготовки педагогічних працівників. Записи будуть корисні викладачам закладів вищої та фахової передвищої освіти, які здійснюють підготовку вчителів, в оцінюванні наявних та розробленні нових освітніх програм зі спеціальності 013 Початкова освіта для здобуття ступеня бакалавра або магістра початкової освіти відповідно до педагогічної концепції НУШ.

Програму було проведено для 24 пілотних ЗВО/ЗФПО з усієї України. Модульні навчальні вебінари покликані збагатити українську практику розроблення програм відповідними фінськими підходами та передовими практиками підготовки педагогічних працівників.

З-поміж тем, які обговорювались під час вебінарів:

  • інтерактивні методи навчання, дослідницькі проєкти у підготовці майбутніх вчителів;
  • зв’язок між теорією та практикою у підготовці учителів;
  • міжнародний і фінський підходи до підготовки майбутніх учителів;
  • оцінювання у підготовці учителів: види, методи, критерії;
  • особливості наставництва в педагогічній практиці.

Лекторами і лекторками вебінарів стали 7 експертів та експерток з Фінляндії – д-р Ярі Лавонен, д-р Кайса Хал, д-р Хейді Кшувацкі, д-р Анні Лоукоміес, д-р Ретта Ніемі, пані Аня Хурінайнен-Косунен, д-р Рія Палмквіст.

Записи 12 вебінарів, інформацію про лекторів, а також детальну програму можна знайти за покликанням.