Інтегроване навчання в Новій Українській Школі: з досвіду роботи пілотного закладу освіти

news_item image

13.05.2024

На сьогодні Нова Українська Школа у фокусі уваги суспільства, адже ефективна реалізація реформи – вагома інвестиція у майбутнє України!

До цього дискурсу долучаються науковці, політики, міжнародні експерти, освітяни, громадські організації, батьки учнів.

Але хто точно знає, що відбувається на практиці? Звісно ж ті, хто щодня в навчальних та віртуальних класах експериментує, апробує, відшукує технології та добирає інструменти для навчання та розвитку українського учнівства.

 Відтак, за підтримки МОН України, починаємо поширення досвіду та успішних практик НУШ серед освітян України та усіх зацікавлених у розбудові Нової Української Школи. Перша зустріч відбулась 2 травня 2024 року у форматі вебінару, організованого спільно з Reform Support Team at the Ministry of Education and Science of Ukraine.

Свій досвід реалізації інтегрованого навчання в НУШ представили представники педагогічного колективу   Дніпрорудненської школи «Талант» І – ІІІ ступенів (Запорізька область). Докладніше про школу можна дізнатись з її офіційного сайту: https://talant.eddy.school/ .

Учасники вебінару, до якого долучились більше 100 осіб, дізнались, як:

  • застосовувати різні види інтеграції в навчанні;
  • інтегрувати різні предмети на практиці;
  • використовувати віртуальні лабораторії на уроках природничих наук;
  • застосовувати вміння, набуті під час вивчення курсу STEM, в інших галузях знань.

Переглянути онлайн трансляцію на YouTube-каналі МОН України

Для більш детального ознайомлення з матеріалами наші спікери, а це були аж 18 вчителів на чолі із директоркою закладу освіти, що вже кілька років пілотують підходи та матеріали НУШ, люб’язно поділились презентацією виступу.

* «Архітектура відновлення та реформ в Україні» (URA) — це комплексна програма технічної допомоги, яку фінансує Багатосторонній донорський фонд стабілізації та сталого розвитку України під управлінням ЄБРР