Проектування дистанційного та змішаного навчання

news_item image

01.05.2023

Ці питання не втрачають актуальності серед освітянської спільноти, проте набувають нових сенсів та підходів. Саме тому експертами Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України в межах проєкту АРУ 28 квітня 2023 року було організовано однойменну інформаційну сесію.

Ця тема є відповіддю на запити різних категорій учасників/-ць інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти». А досвідом проєктування дистанційного та змішаного навчання ділилась Оксана Пасічник, вчителька інформатики ліцею «Сихівський», консультантка з онлайн-навчання програми Демократична школа Європейського центру імені Вергеланда.

Під час зустрічі було розглянуто питання, чому за останні чотири роки дистанційне навчання давно перестало бути раптовим, але часто залишається далеко не оптимальним рішенням для організації освітнього процесу. А також пані Оксана поділилась досвідом, як зробити дистанційні заняття ефективними, і як їх оптимально поєднати з очними уроками, коли є така можливість.

Для підтримування контакту зі слухачами та максимальної їх залучености до роботи спікерка використала сервіс Menti, який, сподіваємось, для когось також стане дієвим інструментом.

proektuvannya-dystanczijnogo-ta-zmishanogo-navchannya_pasichnyk